Marie Francis Architect

Back to portfolio

Fairhills Ave, Glen Waverley

This dwelling, on a standard suburban block, was quite specific in it’s brief: conservative, spacious and cost efficient.  In addition, the significant slope across the land had to be accounted for.

Externally the dwelling is fully rendered, with quoin work at the corners, with a large central entry portico with balcony above as the main articulation.

At ground floor all the spaces lead off a central hallway.  Guest bedroom and formal lounge are located on either side of a long entry space, off which the stair to first floor is located.  The L-shaped living area, with kitchen directly opposite the theatre room, looks out onto a modest alfresco.  First floor consists of a number of spacious bedrooms, all with ensuites and walk-in-robes.  At the top of the stair the large retreat area looks out over the front garden and is serviced by a small tea room.

builder: Daxion Constructions Pty Ltd

single-dwelling

2011